Nieuws

GroenLinks gedwongen in oppositierol

groenlinks deventer oppositie

Hoewel de GroenLinks-fractie al even aan het idee heeft kunnen wennen, hielden we tegelijkertijd nog altijd de mogelijkheid open dat we alsnog aan de formatietafel zouden komen. Immers: GroenLinks was bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezing een grote winnaar: we groeiden van 3 naar 5 zetels.

Vrijdagmorgen 4 mei maakte formateur Henk Gossink echter bekend dat de vier partijen (VVD, D66, PvdA en Gemeentebelang) die al sinds de informatieronde met elkaar aan tafel zitten met z’n vieren doorgaan en binnenkort hun college zullen presenteren.

Lees verder

Geen foodhal in synagoge

synagoge deventer

Het plan voor een foodhal in de Grote Synagoge aan de Golstraat heeft afgelopen weken geleid tot veel commotie. De fractie van GroenLinks is daarom met verschillende partijen het gesprek aangegaan.

Door Anne van der Meer en Lucas Brinkhuis

Lees verder

Wij dagen de formerende partijen in Deventer uit: leg de lat flink hoog!

formatie deventer groenlinks

GroenLinks Deventer is ingegaan op de uitnodiging van formateur Henk Gossink en de onderhandelaars van de vier formerende partijen Gemeentebelang, PvdA, VVD en D66 om te praten over de onlangs gepresenteerde thema's voor een coalitie-akkoord. GroenLinks vindt dat er tot nu toe veel te weinig samenhang en ambitie uit de gepresenteerde plannen spreekt en doet een oproep om lef te tonen en te werken aan een ambitieuze en verbindende visie voor Deventer. 

Bijgevoegd onze brief aan de formateur.

Lees verder

Deventer Belang en GroenLinks willen inzicht in overlast vliegveld Lelystad

vliegtuig overlast vliegveld lelystad deventer

De partijen Deventer Belang en GroenLinks vinden dat het college van burgemeester en wethouders opvallend stil blijft in de discussie rondom de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Als gevolg van het grote aantal extra vliegtuigbewegingen in combinatie met de laagvliegroute zullen delen van Overijssel ernstige overlast ondervinden van bijvoorbeeld vliegtuiglawaai.

Lees verder

Houd de stranden en uiterwaarden van de IJssel schoon!

zwerfvuil uiterwaarden stranden deventer ijssel

Met de zomerse temperaturen de afgelopen week zijn de ijsselstrandjes al weer volop in gebruik. Wat heeft Deventer fantastische plekjes om van te genieten! Aan het einde van zo'n zomerse dag blijft helaas vaak de rotzooi achter. GroenLinks heeft al meerdere keren gevraagd om de overlast en milieuvervuiling aan te pakken, bijvoorbeeld door intensieve handhaving maar ook door goede voorzieningen in het gebied.

Lees verder

Pagina's