“Echt een goede groep specialisten”

Met de aanstelling van het nieuwe bestuur wil de partij grote stappen maken. GroenLinks Deventer-Salland doet het al jaren heel goed bij de gemeentelijke verkiezingen. De partij is met 6 gemeenteraadsleden de nummer 2 van de stad en de grootste oppositiepartij. Ook in Olst-Wijhe is GroenLinks een stabiele factor met 2 zetels sinds de verkiezingen van 2018. Het ontbrak hen echter nog aan een goede organisatie om op terug te vallen. “We hebben de tijd genomen om echt een goede groep mensen bij elkaar te verzamelen”, aldus toetredend bestuursvoorzitter Simon van Renssen. “En die hebben we nu gevonden!“

Het nieuwe bestuur van GroenLinks (v.l.n.r.):

Judith Bakker, 57 jaar, toegetreden als algemeen bestuurslid. De rode draad in Judiths werk en input binnen het bestuur is burgerparticipatie. Hoe kunnen inwoners bijdragen aan de samenleving? En hoe verhouden burgers zich tot hun overheden? De gemeente Deventer kan wat Judith betreft socialer en rechtvaardiger en daar zet zij zich graag voor in.

Emma Honig, 25 jaar, toegetreden als penningmeester. Emma loopt stage bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar ze zich bezighoudt met de (toekomstige) circulaire economie. Ze zet zich vanuit haar interesses voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid graag in voor GroenLinks Deventer-Salland. 

Margreet Groothedde, 52 jaar, toegetreden als campagneleider en algemeen bestuurslid. Margreet is werkzaam in het sociale domein en actief lid bij het Wereld Natuur Fonds. Ze krijgt een belangrijke, coördinerende rol tijdens campagneperioden. Maar ook daarbuiten wil ze de zichtbaarheid van de partij vergroten, door op een laagdrempelige manier de verbinding met kiezers op te zoeken.

Simon van Renssen, 61 jaar, toegetreden als voorzitter. Simon werkt al 25 jaar als docent bij Hogeschool Saxion. Zijn interessegebieden zijn duurzaam ondernemen, data science en marketingstrategie. Hiervoor was hij penningmeester bij GroenLinks Lochem. Zijn doel in Deventer is: helpen om de afdeling te activeren en te professionaliseren en vooral ook helpen om de beweging van onderaf te versterken.

Wisse ten Bosch, 30 jaar, toegetreden als secretaris. Wisse werkt als duurzaamheidsspecialist bij Douwe Egberts en zet zich, naast zijn werk, graag in voor GroenLinks. Hij is lid van de kennisgroep Duurzaamheid en wil in het bestuur bouwen aan een stabiele en daadkrachtige afdeling, die GroenLinks lokaal op de kaart zet en de idealen zo effectief mogelijk nastreeft. Hij is ervan overtuigd dat de partij, samen met haar leden en de fractie, lokaal de potentie heeft om een echte beweging te vormen.

Marlouk Rodijk, 37 jaar, toegetreden als digital media manager en algemeen bestuurslid. Marlouk heeft een achtergrond in de journalistiek en marketing en daarmee een mooie mix om de partij online te ondersteunen. Ze schrijft blogs, websiteteksten, zet influencer campagnes op, bedenkt social media posts en maakt hierbij zelf professionele foto’s en video’s. Voor GroenLinks Deventer-Salland is ze verantwoordelijk voor de website, nieuwsbrieven en social media-kanalen. Daarnaast denkt ze mee over lokale en provinciale campagnes en dan met name over de online marketingmiddelen.

Simon Govers, 24 jaar, was al bestuurslid kennisgroepen. Simon is niet nieuw binnen het bestuur van GroenLinks, maar nu wel omringd door een groep mensen die kunnen helpen om zijn kennis en ambities te delen. Hij is actief lid van meerdere kennisgroepen, waaronder de groepen Sociale Zaken en Duurzaamheid. Als bestuurslid kennisgroepen is hij erg betrokken bij alles dat in de stad speelt. Zijn agenda zit bomvol met initiatieven voor lokale en sociale zaken.

“Wij verenigen ons voor verandering”

Het nieuwe bestuur van GroenLinks Deventer-Salland is een gemêleerd gezelschap, uit verschillende generaties en met elk hun eigen achtergrond en specialisaties die van toegevoegde waarde zijn voor de partij. “Ik denk dat dit onze kracht is”, aldus de kersverse digital media manager Marlouk Rodijk. “We nemen allemaal onze eigen opleiding, talenten en levenservaringen mee en hebben een gezamenlijk doel: GroenLinks Deventer-Salland op de kaart zetten en kiezers in beweging brengen. Er valt nog veel te behalen op het gebied van duurzaamheid, eerlijkheid en menselijkheid en wij verenigen ons voor die verandering.”