Wie is Tjeerd?

Ik ben in 1967 in Nijmegen geboren en in 1988 als student Milieukunde naar Deventer vertrokken. Na mijn studie in Deventer heb ik als milieudeskundige bij het Ministerie van VROM in Den Haag gewerkt en gewoond, maar in 2000 ben ik, met vrouw en kinderen, teruggekeerd naar Deventer. Sinds 2008 woon ik in Diepenveen. Voor mij de perfecte plek om te wonen; dicht bij de bossen en uiterwaarden maar op de fiets kan ik binnen 15 minuten in het centrum of op het station zijn. Ik houd van het groen van het buitengebied maar ook van de dynamiek van de stad. Ik hou van tuinieren in mijn Diepenveense tuin en vind het ook leuk om zelf groenten te verbouwen. Een andere passie van mij is om te reizen: als je mensen uit andere werelddelen ontmoet en kennismaakt met andere culturen dan weet ik altijd weer hoe bevoorrecht wij zijn in ons kikkerlandje Nederland. Democratie, vrijheid en tolerantie zijn op veel plekken in de wereld niet vanzelfsprekend en voor het behoud daarvan wil ik mij inzetten. 

Als milieukundige zie ik hoe slecht de aardbewoners met hun aarde omgaan. En er is er maar 1 van. In de politiek kun je, ook al is het op een kleine schaal, een bijdrage leveren aan het behoud van natuur en de bescherming van het milieu. Daarnaast is mijn overtuiging dat je welvaart eerlijk moet delen en dat mensen die wat minder geluk hebben in hun leven ook eerlijke kansen verdienen. Dat waren voor mij de redenen om in 2010 actief te worden binnen de fractie van GroenLinks. Vanaf mijn start als raadsopvolger heb ik voorstellen gedaan om Deventer groener, eerlijker en duurzamer te maken. In 2016 ben ik uiteindelijk raadslid en fractievoorzitter geworden. Ik ben waanzinnig trots dat de leden van GroenLinksDeventer mij in november 2017 als lijsttrekker hebben aangewezen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Wat zijn mijn drijfveren? 

Welvaart heeft zijn prijs: de biodiversiteit is afgenomen, lucht en water zijn vervuild en als we ons voedsel in de supermarkt halen dan weten we niet meer wat er in zit en waar het vandaan komt. We zijn nog steeds verslaafd aan olie en steenkool terwijl de wind en zon onuitputtelijk en gratis zijn. GroenLinks is bij uitstek de partij die consequent en constructief opkomt voor de belangen van dieren, de natuur en het milieu. Daarnaast wil ik mij sterk maken voor een eerlijker Deventer, bijvoorbeeld door een rechtvaardig armoedebeleid en waar we jongeren serieus nemen. Daar draag ik, het liefst met concrete initiatieven en actie, graag aan bij! Daarnaast ben ik erg betrokken bij bestuurlijke vernieuwing en zet ik mij in voor een open en tolerant Deventer. Prachtige stad, geweldige mensen. 

Raadslid zijn

Om je idealen te bereiken moet je constructief samenwerken met andere partijen. Daardoor kun je de wereld niet in één dag veranderen maar gaat het stapje voor stapje. Het is voor mij een eer om als vertegenwoordiger van de inwoners van Deventer in de gemeenteraad zitting te nemen. Raadslid zijn is voor mij veel meer dan vergaderen. Sterker nog; vergadertijd houd ik bij voorkeur beperkt om tijd te besteden aan de zaken die in de stad en buitengebied aan de hand zijn. Ik hou er van om met Deventenaren te spreken over hun stad en locaties te bezoeken. Je kunt mij altijd bellen of mailen.

Tjeerd en zijn onderwerpen:

Vlog#13: Beëdiging fractie 2018 Afspelen op YouTube
Tjeerd van der Meulen
tjeerd van der meulen
tjeerd van der meulen