De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Dat komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang! Daarom worden er op zondag 14 maart door heel Nederland lokale evenementen in het teken van het Klimaatalarm georganiseerd. Zo kunnen wij van de Klimaatcrisis Coalitie – op afstand – massaal van ons laten horen.

Ook in Deventer is er een Klimaatalarm. Meld je aan en zorg dat je om 14:00 op de Brink bent. Veiligheid staat daarbij voorop. We houden ons, in overleg met de gemeente Deventer, aan de corona-maatregelen. Neem dus je mondkapje mee (verplicht!) en volg de instructies van onze begeleiders.

Er zal voor de Waag een gevarieerd programma zijn met optredens van zangers, dichters en sprekers. Om 15.00 precies zal er, in alle steden tegelijkertijd, het Klimaatalarm klinken. Neem wekkers, fluitjes, deksels en pannen mee. Met ons allen laten wij het Klimaatalarm klinken.

Het klimaatbeleid moet en het kán anders. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger in Deventer, volg Klimaatalarm Deventer op facebookinstagram of twitter en like en deel de berichten.
Wil je namens jouw vereniging, stichting of club mee doen? Fijn! Je kunt Klimaatalarm Deventer steunen door mensen uit jouw netwerk op te roepen mee te doen. Of meld jouw organisatie aan als bondgenoot; spreek je uit en steun Klimaatalarm Deventer. Samen maken we het Klimaatalarm groot!

Samen en toch op afstand laten we door heel Nederland van ons horen. Voor gezinnen, kleine ondernemers, voor jongeren. Voor boeren, Inheemse mensen, voor jou. Want iedereen heeft recht op gezond eten, duurzaam reizen, groene banen en een goede woning. In Nederland en daarbuiten. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar.

Voor meer informatie
klimaatalarmdeventer@protonmail.com
klimaatmars2021.nl

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.