skatepark deventer groenlinks

Deventer krijgt een tof superstuntskatepark!

In de raadsvergadering van 11 juli heeft de gemeenteraad van Deventer het startsein gegeven voor de aanleg van een skatepark voor skaters, BMX-ers en stuntsteppers nabij het Deventer ziekenhuis. De wens komt uit een grote groep jongeren die zijn uitgekeken op de kleinere skatebaantjes die vooral bedoeld zijn voor beginnende skatertjes maar niet voor gevorderden. Als alles meezit kan het park medio 2019 geopend worden!

Het initiatief voor een skatepark werd in juni 2017 gepresenteerd op de motiemarkt. Fractievoorzitter Tjeerd van der Meulen raakte in gesprek met de jongeren en bezocht enkele eenvoudige skatebaantjes in Deventer. Die skatebaantjes voldoen niet aan de wensen van de lokale jeugd en daarom trekken groepen jongeren naar Apeldoorn, Zwolle of Apeldoorn waar al wel een professioneler skatepark is te vinden. GroenLinks diende in juli 2018 een motie in om nader onderzoek te doen naar de kosten en mogelijke locaties van een park. De aanleg is het eerste wapenfeit van het nieuwe college van GB, PVDA, D66 , GroenLinks en CDA. De coalitiepartners ondersteunden het GroenLinksvoorstel om  geld vrij te maken voor de realisatie en vervolgens ondersteunde de voltallige raad het voorstel om realisatie voortvarend aan te pakken.  Tjeerd van der Meulen blikt tevreden terug: "de Deventer jongeren verdienen dit. Een jongereninitiatief wordt beloond en we laten zien dat we goed luisteren naar wensen. Een compliment aan alle collega's in de gemeenteraad die het voorstel hebben ondersteund om dit mogelijk te maken."

Wat kunnen we nu verwachten? Het skatepark wordt een park waar skaters, inliners, bmx’ers en steppers hun sport het hele jaar door kunnen beoefenen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Het is belangrijk dat de skaters, en grote overdekte broer "BurnSide" betrokken blijven bij het ontwerp van de baan, want het moet een baan worden voor iedereen en alle niveaus. Van beginners tot gevorderden, dus van lage tot hoge obstakels. De bedoeling is dat er op den duur ook wedstrijdjes gehouden worden. Omdat skateboarden een olympische sport wordt, vond de gemeente dit ook een belangrijke reden om akkoord te gaan met een nieuw outdoor skatepark. Het duurt nog even, maar straks vind je bij de rotonde aan de Nico Bolkesteinlaan een tof outdoor skatepark.