Lees hier het bestuursakkoord: Met lef en liefde voor Deventer

Programma GroenLinks

GroenLinks kiest voor een groen, sociaal en ontspannen Deventer!

Met ons verkiezingsprogramma staan deze drie beloftes centraal.

"Een duurzaam, gezond en eerlijk Deventer begint bij GroenLinks."

Een duurzame en groene gemeente betekent meer tevreden en gezonde inwoners. Wij staan voor hoogwaardig openbaar groen en beschermen onze natuur. Om de doelstelling klimaatneutraal in 2030 te halen, moeten we flinke stappen gaan zetten. Op het gebied van duurzaamheid en de bescherming van planten en dieren is er nog veel werk te verzetten. GroenLinks staat ook voor een sterke sociale gemeente waarin 'eerlijk delen' voorop staat. De welvaart verdelen we eerlijk en we willen een gastvrije samenleving. Als mensen pech hebben in hun leven, steken we de helpende hand toe. Daarnaast zijn we ons ervan bewust dat er inwoners zijn die gesteund moeten worden en zorg nodig hebben. Goede zorg is mensenwerk en iedere inwoner kan rekenen op goede zorg. Daar maakt GroenLinks zich sterk voor.

Onze lijsttrekker Tjeerd van der Meulen is trots op dit programma: "De komende 4 jaar gaan we Deventer mooier en duurzamer maken. Het is de hoogste tijd voor verandering. We hebben een ambitieus programma en een fantastische lijst met GroenLinksers die zich 100% zullen inzetten. Het kan beter in Deventer!"’

Het volledige verkiezingsprogramma van GroenLinks Deventer kun je hier lezen. Het is op 16 november 2017 vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering. In de programmacommissie zaten: Judith Bakker, Michiel Bussink, Tjeerd van der Meulen, René Takens en Wim Verest. 

In 2020 zullen we beginnen met het samenstellen van een nieuwe programmacommissie om met een even sterk programma te komen voor de periode 2022-2026, zodat je na 2018 nog trotser op Deventer kunt worden. Doe jij mee?