“ Het moet anders. Het moet groener. Ook in onze eigen omgeving. ”

1950, levenslustig en ondernemend, vader van drie kinderen en opa van vijf kleinkinderen.

Mijn werkzaam leven ligt al weer een tijdje achter mij. Ik heb lange tijd als maatschappelijk werker gewerkt bij de sociale dienst en bij het algemeen maatschappelijk werk. Daarnaast heb ik theologie gestudeerd en ben in 1995 predikant geworden verbonden aan de Protestantse kerk Nederland. Vooral aan het maatschappelijk betrokken zijn probeer ik stem te geven, zowel binnen als buiten de kerk.

Daarvoor heb ik, toen ik in 2016 in Olst kwam wonen, mij gemeld bij de oprichting van de afdeling GL Olst-Wijhe. Toen ben ik penningmeester geworden van de afdeling en later van GL Deventer - Salland. Ik hoop binnenkort deze functie te kunnen overdragen aan een opvolger. Naast het bestuurslidmaatschap voel ik me erg betrokken bij de beweging van Groen Links en houd ik een warm pleidooi voor het OMDENKEN onder andere op het gebied van 'natuurgedreven landbouw' en de invoering van een basisinkomen, wat samenhangt met de herziening van het belastingstelsel.

Met veel plezier ben ik chauffeur op de buurtbus en werk ik als veldwerker bij een bureau voor verkeersonderzoek. Ook hierin kan ik vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid mij inzetten voor een duurzame en mobile samenleving. Om er voor te gaan.