Wij zeggen: Station Colmschate kan beter!

Samen met twee andere partijen in de gemeenteraad (D66 en Deventer Sociaal) hebben wij schriftelijke vragen gesteld over het vernieuwde NS-station Deventer Colmschate. Volgens ons kan dat station beter!

De aanleiding hiervoor zijn nieuwe cijfers waaruit blijkt dat het aantal in-en uitstappers tussen 2011 en 2018 met 500 reizigers is gedaald. Wij zijn als politieke partijen vóór een breedgedragen OV-netwerk en vinden deze cijfers dus zorgelijk, zeker omdat wij de reden van de daling hiervan vermoeden. Wie vanaf Deventer Colmschate op station Deventer overstapt op een Intercity moet namelijk minimaal 20 minuten wachten. Dit kan reizigers verleiden alsnog de auto te pakken. Hoewel de gemeente niet over de dienstregeling gaat, zijn zijn als lokale overheid wel bij machte om dit probleem aan te kaarten bij de NS, en hiertoe roepen wij hen dan ook op.

Daarnaast zijn wij ook niet volledig enthousiast over de renovatie van station Colmschate. Hoewel er een mooie overkapping is gekomen aan één zijde van het station, is het voor mensen die slecht ter been zijn lastig om van het ene perron op het andere te komen. Extra onhandig is het feit dat er slechts aan één kant van het spoor een kaartautomaat te vinden is, waardoor mensen die hun OV-chipkaart willen opladen soms vijf minuten bezig zijn om de automaat te bereiken. Ook aan de stationsinrichting zou dus nog het een en ander kunnen worden verbeterd!

Kortom, wij vinden dat een stad als Deventer meerdere hoogwaardige stations verdient en daarom roepen wij de gemeente op om de situatie rond het station op de bestuurlijke agenda te zetten.

NB: wegens het zomerreces worden de antwoorden op onze schriftelijke vragen niet binnen de gebruikelijke drie weken verwacht. We houden jullie op de hoogte!