Nieuws van Koen Boswinkel

Corona-mijmeringen: We missen het, maar het komt terug!

Het is een bizarre tijd als gevolg van de wereldwijde Corona-crisis: scholen zijn dicht, restaurants en cafés tuigen in allerijl een bezorgservice op en mensen worden opgeroepen om vooral thuis te blijven. Om nog maar te zwijgen van de mensen die het virus onder de leden hebben en keihard knokken voor hun herstel; daarbij geholpen waar het kan door die fantastische mensen die in de zorg werkzaam zijn. Ook de werkzaamheden van de gemeenteraad liggen praktisch stil of moeten op andere manieren. Raadsvergaderingen gaan niet door, werkbezoeken zijn afgezegd en fractievergaderingen vinden plaats via Skype. Het dagelijks leven staat op zijn kop. Het is daarom goed om af en toe even stil te staan en om ons heen te kijken: de GroenLinks-fractie doet dat de komende weken met de corona-mijmeringen. Daarin geeft iedere week een ander fractielid een persoonlijke kijk op de Corona-crisis. Vandaag: raadslid Koen Boswinkel.

Lees verder

Blijvende aandacht voor het Havenkwartier!

Het Havenkwartier is voor Deventer van dusdanig groot belang dat we daar blijvende aandacht voor moeten hebben en het daar ook in de gemeenteraad over moeten hebben. Daarom stelden wij recent, samen met D66, PvdA en Deventer Belang, schriftelijke vragen over dit karakteristieke gebied net buiten de Deventer binnenstad.

Lees verder

Even serious!

De strijd is gestreden, de argumenten kunnen weer in de kast. Het gaat niet gebeuren. Deventer kandideert zich niet voor Serious Request. En toch voel ik me geroepen om nog één keer, als één van de initiatiefnemers van de Deventer kandidaatstelling, uiteen te zetten waarom we er in geloofden. 

Lees verder

Laat dirigeren over aan jongeren!

Koen Boswinkel

Toen ik nog Koentje was, had ik één droom voor later: ik wilde dirigent worden. En daar had ik veel voor over. Ik ben saxofoon gaan spelen, heb in veel orkesten en bands gespeeld en mocht zelfs de vooropleiding doen op het conservatorium. Tijdens mijn auditie voor het eerste jaar spatte mijn droom echter uiteen: talent had ik, maar niet genoeg om topdirigent te worden van het Concertgebouworkest (Ja, ik zette hoog in). Ik zou in het lesgeven terecht komen en dat is iets wat ik absoluut niet wilde. Tot zover mijn werkwens en het begin van mijn onderzoek wat ik dan wel wilde en zou kunnen.

Lees verder

Duurzaamwattes?!

Afgelopen woensdag stond er in De Stentor een artikel over duurzaamheidsprestaties. Deventer staat op plek 331 in de Gemeentelijke DuurzaamheidsIndex. En bungelt daarmee onderaan de ranglijst met in totaal 408 gemeenten. Een paar dagen later whatsappte collega-fractielid Tjeerd van der Meulen mij een artikel, waarin de Lochemse wethouder Thijs de la Court (GroenLinks) forse kritiek uit op de Index. De punten waar de Index op toetst (o.a. onderwijs, sport, burgerparticipatie en hernieuwbare energie) zouden te grofmazig en willekeurig zijn.

Lees verder