Stuur ze niet terug

Teken de petitie: Stop uitzettingen van vluchtelingen naar Afghanistan

Terwijl het aantal burgerdoden in Afghanistan schrikbarend hoog is en aanslagen aan de orde van de dag zijn, blijft Nederland doorgaan met het uitzetten van Afghanen.

De Nederlandse overheid vindt dat Afghanen kunnen worden teruggestuurd omdat het land veilig genoeg is. Het tegendeel is waar. Bloedige bomaanslagen en ernstige mensen- en kinderrechtenschendingen zijn aan de orde van de dag. Scholen worden onder vuur genomen. Kinderen worden geronseld als soldaat en religieuze, etnische en seksuele minderheden worden vervolgd.

Vanuit Nederland werden in het afgelopen jaar 870 Afghanen uitgezet naar Afghanistan. Op dit moment staan er nog 1.130 Afghanen in Nederland hetzelfde lot te wachten wanneer Nederland van mening blijft dat het veilig is om asielzoekers uit te zetten naar Afghanistan en doorgaat met de uitzettingen. Ook in de gemeente Deventer - in AZC Schalkhaar - verblijven op dit moment vluchtelingen uit Afghanistan die met uitzetting worden bedreigd.

Negen kinderrechten- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, Defence for Children, Kerk in Actie, VluchtelingenWerk Nederland, roepen de Nederlandse regering dan ook op om deze vluchtelingen niet terug te sturen. Geef de 1000+ Afghaanse vluchtelingen een stem. Onderteken de petitie, voer campagne voor dit doel en deel de verhalen. Bedankt!

YouTube video