Bomen wijken voor stenen in winkelcentrum Keizerslanden

Blik verschijnt waar Groen verdwijnt  :  op 5 oktober heeft het college de knoop doorgehakt: 31 gezonde volwassen bomen in Winkelcentrum Keizerslanden moeten wijken voor de aanleg van parkeerplaatsen. GroenLinks betreurt het dat het college niet wilde nadenken over een alternatief plan. Om omwonenden te attenderen op de kap is  een aantal kaplinten opgehangen. 

In Winkelcentrum Keizerslanden moeten 31 gezonde volwassen bomen plaatsmaken voor autoblik. Deze 31 bomen die een bijdrage leveren aan een gezonde lucht, fraai aanzien, stadsnatuur en verkoeling worden omgezaagd om vooral nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. GroenLinks vindt het zonde en heeft in augustus aan het college gevraagd om een slim alternatief plan te maken waarbij de bomen worden ontzien en waarbij er toch genoeg parkeerruimte kan worden gerealiseerd. Het college wilde hier helaas niets van weten: de bouw moet verder gaan, alternatieven bedenken betekent vertraging (zie hieronder de antwoordbrief).

Op 5 oktober jl. heeft het college van burgemeester en wethouders van Deventer een vergunning verleend voor het kappen van 31 gezonde bomen (zie hiernaast). Tegen deze vergunning kan binnen 6 weken ( dus voor 14 november 2016) bezwaar gemaakt worden (zie: www.deventer.nl/bezwaar). In een bezwaarschrift kan kort en krachtig worden aangegeven waarom men tegen de kap van gezonde bomen is. Omdat veel Deventenaren niet goed op de hoogte zijn wannneer er in hun buurtje bomen worden omgezaagd, hebben we dit keer een aantal linten opgehangen ter attentie. Zo weet iedereen wat er zometeen gemist gaat worden.......