Lucas Brinkhuis

Opvolgend Raadslid

Hoi, ik ben Lucas Brinkhuis, 18 jaar en samen met andere jongeren wil ik ervoor zorgen dat de stem van jongeren in de gemeente en de raad gehoord wordt.

Tot vorig jaar was ik leerlingvoorzitter van het Etty Hillesum Lyceum, samen met de door mij en anderen opgerichte leerlingenpartij probeerden wij door ons in de medezeggenschapsraad en leerlingenraden te verenigen meer voor elkaar te krijgen. Terwijl ik hierover sprak met mede-leerlingen kwam ik er achter dat veel van hen, net als ik, met ideeën zaten die onze gemeente echt beter kunnen maken. Ze zochten alleen naar een plek waar ze deze ideeën onder begeleiding konden presenteren aan het college en/of de raad. Ik wil mij hard maken voor de komst van een jongerenraad aangesloten bij het NJR (nationale jeugdraad)

Ik zal nog iets meer over mijzelf vertellen. Op dit moment studeer ik in Utrecht Katholieke Theologie (ik ben zelf ook actief katholiek), volg ik een taalcursus Arabisch (beide aan de Universiteit van Tilburg) en ben ik welpenleiding bij de Ariëns-Buette scoutinggroep in Schalkhaar, waar ik ook in de pastorie van de Nicolaaskerk woon. Verder ben ik bij GroenLinks actief als huis aan huis coördinator van Deventer, zit ik aan bij fractievergaderingen en ben ik bestuurslid Campagne, Communicatie en Jongeren bij GroenLinks Overijssel. Bij DWARS (de jongerenorganisatie van GroenLinks) ben ik voorzitter van de afdeling Overijssel, vrijwilligerscoördinator voor de landelijke campagne en campagneleider van de aftapwet-campagne.

Ik kijk er naar uit om in de gemeenteraad als opvolgend raadslid aan de slag te kunnen. Ik ben altijd te bereiken via lucas.brinkhuis@gmail.com of 0621801903 (ook om te appen)